lauantai 30. heinäkuuta 2016

Kuukauden nostalgiapläjäys, elokuu 2016

Q: Mikä on kuukauden rnostalgiapläjäys?
A:Kuukauden nostalgiapläjäyksessä tutustuaan peleihin meikälaisen elämän varrelta. Esittelen pelejä, joilla on ollut joko iso tai pieni rooli kasvussani pelien parissa. Pelejä tulee olemaan satunnaisille alustoille, aina Snessisstä, varhaisiin Ps3-peleihin.


Heissansaa vaan kaikille! On aika tuoda tietoisuuteenne uusin sarja Yhden Miehen Pelimaailmassa, elikkäs kuukauden nostalgiapläjäys!

Ajattelin aloittee pelillä, jonka löysin uudelleen vähän aikaa sitten. Toisaalta, en ole ikinä unohtanutkaan tätä, ei vain ole tullut pelattua, kunnes heinäkuussa 2016 avasin pelin pitkästä aikaa, ja koukutuin välittömästi. Tällä pelillä on ollut niin suuri osa elämässäni pelaamisen maailmassa, etten edes osaa sitä sanoin kuvailla. Tämä peli tuli jäädäkseen, ja vaikka peli on päivittynyt, tämä versio on siitä aina se ainoa oikea. Eli kyseessähän on Runescape 2007 a.k.a Old School Runescape!



Runescape 2007 on kuuluisan Runescape pelin aikaisempi versio, joka tuotiin yleisöäänestyksen vuoksi takaisin saataville 15.2.2013. Runescape 2007 on suora kopio Runescapesta, joka oli pelattavissa elokuussa 2007. Runescape 2007, a.k.a Old School Runescape, a.k.a OSRS oli alunperin saatavilla vain maksaville pelaajille (membereille), mutta muuttui ilmaiseksi myöhemmin. OSRS:n on mahdollista edelleen ostaa membership -jäsenyys, joka lisää peliin rutkasti pelattavaa, siitä seuraavaksi. Pelin kehittämisestä on vastannut JAGEX niminen yritys, ja se on pelattavissa osoitteessa: http://oldschool.runescape.com/


Osrs:ää voi pelata joko ilmaiseksi, tai maksavana pelaajana. Ilmaispelaajille on tarjolla suppeampi pelialue, vähemmän pelinsisäisiä tehtäviä, tavaroita, vihollisia yms. Membershipin ostaminen peliin todellakin kannattaa. Membership maksaa nykyisin n. 9€/kk, (kauan aikaa ollut 5€/kk), mutta on sen arvoista. Pelitunteja saa menemään peliin paljon enemmän, ja pelistä saa enemmän irti maksavana. Runescape taitaa olla kaikille tuttu peli, mutta idea lyhyesti:

Pelissä pelataan ihmishahmolla, ja se sijoittuu Glienorin maailmaan. Pelissä ei varsinaista juonta ole, vaan pelaajat määrittävät itse polkuaan. Pelissä voi joko tehdä questejä, tappaa vihollisia, kehittää eri taitoja (joihin lukeutuu mm. kokkaus, puunhakkuu ja sepän taidot), tai pelata erilaisia minipelejä. Jokaisen levelin maksimi on 99, ja sen saaminen vaatii aikaa, taitoja ja hyviä hermoja.

Enempää en pelistä osaa oikein kertoa. Se pitää itse kokea. Itse aloitin Runescapen ensimmäisen kerran jo vuonna 2003 (n. suunnilleen), ja sitä tuli pelattua muutama vuosi. Runescapen pelaus loppui itseltäni kun siirryin yläasteelle. Löysin pelin uudelleen vuonna 2010 muuttaessani opiskelemaan, ja tavatessani muitakin entisiä Runescapen pelaajia. Päätimme lyödä hyntyt yhteen ja jatkaa tämän legendaarisen pelin pelaamista. Näin menikin onnellisena n. 4v, kunnes tuli tämä kuuluisin päivitys peliin, jonka vuoksi miljoonat pelaajat lopettivat pelaamisen. Mark Ogilviesta tuli Runescapen pääsuunnittelija, hänen työskenneltyään Jagexilla jo vuodesta 2003. Mark nimittäin kehitti Runescapeen Evolution of Combatin, eli muutti pelin taistelujärjestelmän kokonaan. Peli alkoi allekirjoittaneenkin mielestä matkia liikaa WoWia, yms. ja pelaaminen jäi. OSRS on omasta mielestäni parempi, sillä se kunnioitaa Runescapen perinteitä, ja sen tunnistaa vielä samaksi vanhaksi Runescapeksi. En sano että nykyinen Runescape 3 olisi totaalisen perseestä, mutta itselleni se ei vain natsaa. Onneksi on OSRS.

Mutta hei, aloitetaan kevyesti, joten tässäpä tämä oli. Ehdottomasti jokainen joka blogia lukee, ja sattuu pelaamaan OSRS:ää, addaa meikäläisen, elikkä nimimerkillä YMPM meikäläisen löytää. Membuna siellä seikkailen, aina kun on mahdollista.


Faktoja pelistä:
  
1. Old School Runescapessa kuunnellaan pelaajien mielipiteitä, ja jokainen mahdollinen Update hyväksytetään pelaajilla, ennen julkaisua. Päivityksen pitää saada kyllä ääniä 75% kaikista annetuista äänistä, ennenkuin päivitys toteutuu. Jos se saa alle 75%, se unohdetaan, tai sitä kokeillaan parantaa.

2. Runescape maailman nimi, Gielinor, on anagrammi sanasta ''Religion'' (uskonto). Pelissähän on jumalia, jotka liittyvät vahvasti muutamaan pelin tehtävään.

3. Runescape näki päivänvalon ensimmäisen kerran vuonna 2001. Tämä versio tunnetaan nykyisin nimellä Runescape Classic

4. Zezima oli jumala aikoinaan. (Täs pitää tietää)
Runescape Classic

5. Runescape nimihän sisältää sanaleikin, sen voi tavuttaa seuraaviksi lauseiksi:
Run Escape
Rune Scape
Runes Cape






Mutta tässäpä tämä! Kuukauden nostalgiapläjäys julkaistaan kuukauden ensimmäisenä päivänä (ellei toisin ilmoiteta) aina niin kauan kuin vain pelejä riittää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti