maanantai 11. heinäkuuta 2016

P*ska pelattavaa, Osa 3

Moro vaan kaikille! Pistetääs tulille p*ska pelattavaa sarjan kolmas osa, eli tässä sarjassa esitellään pääosin mobiilipelejä, joita on kiva pelata omassa, naapurin taikka työpaikan vessassa aikansa kuluksi.

Tällä kertaa esiteltävä peli on julkaistu kesällä 2016, ja peli on tehty yhteistyössä Fox Digital Entertaimentin ja Kongregaten kanssa. Peli on Animation Throwdown: The Quest For Cards. (Saatavilla Android & iOS)

 Animation Throwdownissa pelaat jollakulla Foxin tv-sarjoita tutuista päähahmoista, pelissä on hahmoja Family Guysta, American Dadistä, King of The hillistä, Bob's Burgerista sekä Futuramasta. Pelaaja voi itse valita minkä sarjan hahmolla pelaa, ja pelin aloituspakka määrittyy valinnan mukaan. Jokaiselle sarjalle on omat korttinsa, mutta pelin edetessä pelaaja saa kortteja muistakin sarjoista. 

Peli noudattaa korttipelien tuttua kaavaa, pelaa, voita, kehity, hallitse. Pelin jokaikistä korttia voi kehittää paremmaksi, ja niitä kehittäessä unlockata erilaisia ominaisuuksia kortteihin. Tiettyjä kortteja voi myös yhdistää kun niiden leveli on tarpeeksi korkea, jolloin voi luoda yhden paremman kortin. Tätä toimintoa kannattaa käyttää harkiten, ettei pakasta tule liian pieni. Tätä ongelmaa en kyllä itse ole kohdannut, vaan kortteja tuntuu välillä olevan liikaakin kädessä. Onneksi pakkaa voi muokata halunsa mukaan, ja kortteja voi poistaa ja lisätä tarpeen mukaan. Pelissä ei ainakaan vielä ole ominaisuutta, että voisi koota useita pakkoja valmiiksi, mutta ehkä tulevaisuudessa? Pelissä voi myös kierrättää vanhoja kortteja, joilla saa ''chardeja'', joita tarvitaan korttien kehittämiseen. Uusia kortteja saa voittamalla matseja, tai ostamalla niitä joko pelin sisäisellä rahalla, tai isin luottokorttia vastaan. Osalla korteista on myös combo -ominaisuus, eli kortin voi käyttää yhdessä toisen kortin kanssa ottelun aikana, jolloin ne luovat erikoiskortin, jolla on enemmän hp:tä, parempi damage tms. Combojen saamiseksi kortteja on tutkittava labrassa, ja tutkiminen kestää korteista riippuen 15min - 24h, timanteilla hommaa voi tietenkin nopeuttaa ja kortin saada heti pelattavaksi. 

Peliä voi pelata joko Adventurena, jolloin pelattavissa on 25 chapteriä, joissa jokaisessa on 3 vastusta, ja jokaisella vastustajalla on 9 eri tasoista haastetta. Jokainen vastustaja on voitettava vain kerran, jotta pääsee etenemään tarinassa., mutta koska loottaaminen on hauskaa, voi jokaisen vastustajan tietenkin pelata useammin läpi parempien korttien toivossa. Vaikeustaso nousee pelissä yllättävän nopeasti, jolloin korttien kehittäminen ja combojen tutkiminen on välttämätöntä. Toisena vaihtoehtona on Arena, jossa otellaan toisia pelaajia vastaan, levutetaan omaa hahmoa, ja avataan uusia hahmoja joilla pelata. Eri hahmoilla on levelistä riippuen eri ominaisuuksia, kuten eri määrä hp:tä sekä samoja erikoisiskuja kuin korteilla, joita voi hyödyntää.

Lopputotemana todettakoon että loppuarvosanaksi todettakoon 9/10. Peli on erittäin viihdyttävä, mutta matsit ovat välillä turhan OP:ta suuntaan tai toiseen. Joko rökität kunnolla, tai otat ite turpaan kunnolla. Tasaväkisiä matseja tulee niin harvakseltaan, että se on jo ihme. Vastustajat nousevat paikoittain yht'äkkiä helpoista turhankin vaativiksi, tappaen peli-intoa, mutta tuovat taas halua kehittää kortteja ja voittaa vastustajat. Toiveena olisi myös, että pelissä voisi valita mihin korttiin hyökkää, eikä käyttää jatkuvaa autohyökkäystä. Plussaa ehdottomasti korttien kehittämisestä, combojen tutkimisesta, nopeatempoisuudesta ja tietenkin kaikista viittauksista Foxin sarjoihin. Tämä peli saa lämpimät suosittelut Yhden Miehen Pelimaailmalta.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti