torstai 7. heinäkuuta 2016

Minecraft: Story Mode

Saatavilla: Playstation 3, Playstation 4, PS Vita, Xbox 360, Xbox One, Microsoft Windows, Android, iOS, Wii U & OS X (Mac)
Hinta: alk. 23€ (Vertaa.fi, Steam, hintavertailu.fi 27.6.2016)
Ikäraja: K12



Minecraft Story Mode, on vuonna 2015 Telltale Gamesin (kehittänyt mm. Tales From Bordlerlandsin, The Wolf Among Usin ja Jurassic Park - The Gamen), yhteistyössä Mojangin kanssa kehittämä itsenäinen tarinapohjainen seikkailupeli, joka pohjautuu hitiksi nousseeseen Minecraft -peliin. Peli on julkaistu eri osissa, joista viimeisin, episode 6 on julkaistu kesäkuussa 2016. Pelistä on vielä kaksi osaa julkaisematta, jotka julkaistaan vuoden 2016 kuluessa. Episodet 6-8 ovat lisämateriaalia pelille, jotka jatkavat kyllä pelin tarinaa.

                                                                    Pelasta maailma, nouse sankariksi!

Yritin pelin juonta kuvailla lyhyesti, mutta se ei oikein ottanut onnistuakseen. Pelin eteneminen riippuu pelaajan omista valinnoistaan, sanoistaan ja tekemisistään. Tietenkin pelissä on nämä perus asiat: Pelissä on päähahmo, nimeltänsä Jesse, hän ja hänen ystävänsä haluavat voittaa EnderConin rakennuskilpailun, mutta muutama pieni onnettomuus, johdattaa heidät aivan eri tielle.. Pääjuonena toimii tiivistäen maailman pelastaminen, ja sankarit joutuvatkin uskomattomiin seikkailuihin matkan varrella, niihin lukeutuu hieman pommin rakentelua, pieleen menneitä kauppoja, lisää pommeja, tuskaa, iloa ja tietenkin Minecraftin tuntien, sopivan määrän zombeja. Matkan varrella tullaan tapaamaan paljon uusia ihmisiä, ja paljon on tarinoita kuultavana. Niin vähän aikaa, ja niin paljon autettavaa....

                                                 Satuja ja ystävyyttä


Pelistä on jätetty pois paljon alkuperäiseen Minecraftin liittyvä toiminta.  Pelaajan ei pelin edetessä tarvitse itse kovin paljoa tehdä, vaan tarina rullaa eteenpäin, ja pelaaja vain tekee juonenkäänteisiin liittyvät asiat, ja käy keskustelut muiden hahmojen kanssa. Liikkuminen on suppeaa, ja vapaata pelattavaa juurikaan ole, joten putkijuoksu ja se, että pelissä on panostettu enemmälti tarinaan kuin pelaamiseen, maistuu tässä vahvasti. Minecraftin rakennusideaa, ja ongelmanratkontaa ei ole liiemmin pelissä käytetty, joka on todella iso harmi jos pitää Minecraftista. Pieniä pulmia pitää pelissä tietenkin ratkoa, mutta ehkä ripauksen verran enemmän rakentamista ei olisi pahasta? Tai ehkä hieman enemmän minecraft tyyliä. Suurin osa pelin esteistä, ei ole edes esteitä. kun miettii mitä kaikkea Minecraftissa itsessään voi tehdä. Tietenkin pitää muistaa, että kyseessä on itsenäinen peli, mutta silti jää toivomaan, että pelissä olisi enemmän Minecraftiä. Pelimaailma ja grafiikat kunnioittavat Minecraftia loistavasti. Siitä ei jää valittamista. Maailma on pidetty ennallaan, ja vapauksia on annettu lähinnä tarinan suhteen, johon niitä ei ole käytetty. Minecraft Story Mode tuntuu hieman lastentarinalta ystävyydestä, ja siitä että paha saa palkkansa, joten nyt on vahvasti alettu miellyttämään Minecraftin nuorempaa fanipolvea, ja unohdettu meidät vanhemmat konkarit kokonaan.



Mutta tietenkin toisella kädellä, Minecraft Story Mode tarjoaa erittäin mukavan seikkailupelin, jos kaipaa jotain kevyempää pelattavaa tämän nykyaikaisen ahdh-räiskinnän joukkoon. Pelin tarina ja dialogit kyllä vetävät mukaansa, ja pelin lopun kaikista puutteista huolimatta haluaa nähdä. Loppuarvosanaksi pelille annetaan 6/10. Peli ei ole Telltalen parhaimmistoa, vaikeustaso olematonta, mutta kunnioittaa firman näkemyksiä, ja alkuperäistä peliä loistavasti, antaen mukavaa ajanvietettä nuoremmalle pelikansalle. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti