maanantai 27. kesäkuuta 2016

P*ska pelattavaa, osa 1

P*ska pelattavaa, on sarja, jonne kootaan pelejä, joita on mukava pelata samalla kun istuu aamulla bussissa, vessassa, koulun käytävällä tai kun yksinkertaisesti vain on niin tylsää, ettei keksi mitään tekemistä.

P*ska pelattavaa saa ensimmäisena eteensä klikkeri pelin, nimeltään Vlogger: Go Viral!

Vlogger: Go Viral on saatavilla sekä Android, että iOS-käyttöjärjestelmälle, ja pelin on kehittänyt Tapps Games (mm. Shark evolution, Epic Party Clicker). Tuttuun tapaan, pelin voi ladata ilmaiseksi, mutta pelin sisäiset ostot maksavat, jos niitä haluaa tehdä.

Vlogger: Go viralissa voit saada itsellesi vloggaajien glamourin ja suosion poistumatta kotoa. Pelissä tehtävänäsi on päästä vloggaajien huipulle omalla kanavallasi. Valitse vain aihe, kuvaa video, postaa se ja matkasi tähtiin on alkanut.

Pelille on ehdottomasti annettava heti plussaa grafiikasta ja värimaailmasta. Pelin värit ovat tarkkaan harkittuja, ja niitä pystyy osittain muokkaamaankin pelin edetessä. Mutta muutenkin pelin maailmaa on hyvin hiottu, ja esineet ovat loistavasti tehty. Pelissä voi koko ajan päivittää huoneistoa, jossa kuvaa vlogia. Videoita julkaisemalla saat rahaa, ja rahalla saat parempaa kalustoa, katsojia, taustoja yms, joten nk. realistisuutta löytyy. Rahalla saa ja hevosella pääsee. Toinen plussa tulee timanteille, joita pelissä voi saada. Peli ei koko ajan lyö mainosta naamalle, että osta lisää ja saavuta enemmän. Vaan pelissä on mahdollista tienata timanteja katsomalla videoita, joten pelin eteneminenkin nopeutuu mukavasti.

Peli vaatii paljon klikkaamista, ja hetken pelattua alkaa sormet sanomaan itseään irti. Eroten muista klikkeri-peleistä, tähän ei ole saatavilla autoklikkeriä, vaan nopeuttaaksesi videoiden julkaisemista, on itse hakattava näyttöä. Kyllähän ne videot itsestäänkin valmistuu, mutta kenellä on enää vuonna 2016 aikaa odottaa?

Huonona puolena on se, että peliin kyllästyy alle aika yksikön, jos ei jaksa koko aikaa olla klikkailemassa. Videoissa menee se tunti aina valmistua, ja rahaa tulee hitaasti, niinpä päivityksiin menee ikuisuus. Paikoittan tuntuu että peli saisi edetä hieman nopeammin, ja päivityksiä olisi jo kiva saada, mutta pakko julkaista muutama tusina videoita ennen sitä. Tai sitten vain olen itse malttamaton. Päätelkää itse.

Loppuarvosana 6/10. Kyllähän tätä pelaa, muttei yöuniaan menetä miettien, meneekö seuraava video viraaliksi vai ei. Mutta hinta-laatu suhde on loistava, kuten mobiilipeleissä nykyään on.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti