maanantai 20. kesäkuuta 2016

E3 jälkipuheet, sekä videopelipöhinää heinäkuulle 2016

Yhden miehen pelimaailmasta terve!

Heinäkuu lähenee, ja kelit ovat kohdillaan. Allekirjoittaneen tuntemattomassa sijainnissa on satanut viikon verran vettä, joten sisäkelit ovat olleet paikallaan. Pelit ovat pelastaneet suurimmaksi osaksi, ja tietenkin jokavuotiset E3-messut.

Messustreamit ja lehdistötilaisuudet olivat taas vaihteeksi täyttä kultaa. Paljon uusia pelejä on luvassa, mutta eniten itse odotan silti Crash Bandicoot Remasteredia, joka toivonmukaan saadaan jopa julkaistuakin jossain vaiheessa. Mutta eihän messut pelkästään Crashin ympärille rakentuneet. Nintendo pisti odotukset koville, esittelemällä uuden The Legend Of Zelda: Breath Of The Wildin. Sony puolestaan pisti pakkaa sekaisin uudella Spidermanilla, sekä esittelemällä pelimateriaalia uudesta Horizon: Zero Dawnista. Tietenkin puhetta oli myös uudesta Playstation 4.5:stä, päivitetystä Playstation 4:stä, joka tullaan julkaisemaan näillä näkymin 13.10.2016.

Microsoft puolestaan esitteli myös konsolipäivitystä, nimittäin Xbox One S:n, joka tulee olemaan 40% pienempi, tehokkaampi ja halvempi kuin edeltäjänsä. Xbox One S tulee myyntiin myös 2tb:n versiona elokuussa, tällä hetkellä ennakkotilauksen hinta on 399$, eli 353€, mutta suositushinta tuotteelle on 319-419€. Sekä unohtamatta uutta Xbox project Scorpiota! Project Scorpio lupailee uutta askelta konsolimaailmaan. Scorpion on luvattu olevan ainakin sen 4-5 kertaa nopeampi kuin nykykonsolit, joten varmasti on laadukkaita pelejä lähitulevaisuudessa luvassa!

Microsoft löi pöytään myös pelijulkaisuja, Tekken on tulossa takaisin seitsemän vuoden tauon jälkeen, Dead Rising saa jatkoa, sekä myös Forza Horison 3.

EA päätti tänä vuonaa loistaa poissaolollaan. EA on yleensä tuttu näky E3-messuilla mutta tänä vuonna pois jäätiin EA.n kyllästyttyä E3-lehdistötilaisuuksiin, ja he puolestaan järjestivät oman tapahtuman 12.6, jossa esiteltiin mm. uusi Fifa 17 ja Battlefield 1:stä saatiin lisämateriaalia.

Tulevaa huttua

Koska kelit näyttävät olevan kesälle niin suotuisat, on heinäkuu hyvä viettää turvallisissa oloissa kotona pelien ääressä. Onhan meitä heinäkuulle siunattu muutaman uuen pelin voimin.

Rocket Leaguesta julkaistaan heinäkuussa Collector's edition, joka sisältää kaikki aiemmin julkaistut DLC:t sekä neljä uutta autoa. Batman saa jälleen jatkoa, sillä Batma: Return To Arkham tullaan julkaisemaan heinäkuussa PS4:lle ja Xbox onelle. Peli kylläkin julkaistaan vasta 29.7, mutta onpahan jotain mitä odottaa heinäkuun läpi! Fallout 4:lle on yksi DLC tulossa, joten pelattavaa taas löytyy.

Steam salet on taas täällä! Steam salet alkaa huhujen mukaan 23.6. Vuodetuista päivämääristä voimme syyttää (oikeasti kiittää) PayPal UK:ta, jotka julkaisivat alennuksien alkamispäivät. Joten let's get ready to rumble!

Heinäkuulle etsiskelin myös hieman erilaista häppeninkiä. Jokavuotinen speedrun maraton Awesome Games Done Quick (AGDQ) alkaa sunnuntaina 3.7 klo: 19:30, ja kestää aina sunnuntaihin 10.7 aamuun asti. AGDQ:llä kerätään jälleen rahaa hyväntekeväisyyteen, joten kaikkea ei kannata tuhlata Steamin alennuksiin, sillä uskoisin että tapansa mukaan AGDQ:llä on kilpailuja ja arvontoja lahjoittajien kesken, joten ehdottomasti kannattaa osallistua. Tapahtumalla kerätyt rahat on lahjoitettu aiemmin joko Lääkäri ilman rajoja -säätiölle, tai syöpätutkimuksiin. Tarkkaa tietoa ei ole mihin tänä kesänä kerätyt rahat lahjoitetaan. Striimin tapahtumaan löydät osoitteesta: https://www.twitch.tv/gamesdonequick, ja tapahtuman aikataulun valmiiksi oikealle aikavyöhykkeelle käännettynä osoitteesta: https://gamesdonequick.com/schedule .


Samantyyppinen tapahtuma on myös Ruotsissa, Växjössä 25-31.7, nimeltään European Speedster Assembly, eli tuttavallisemmin ESA 2016. Alustava aikataulu löytyy osoitteesta: https://docs.google.com/spreadsheets/d/10pDzvMt-RmudFO1E9hN0mPx58PRBevPqH4zhPxYyFB0/edit#gid=0 . Siinä missä AGDQ on kansainvälinen tapahtuman, ESA on taas Euroopan oma, mutta toimii samalla periaatteella. Speedrunnaajia saapuu saman katon alle speedrunnaamaan pelejä ja keräämään rahaa hyväntekeväisyyteen. ESAn tämän vuoden keräyskohde on myös vielä tuntematon. 

Siinä kaikki tältä kertaa. Pistä ihmeessä alas kommentia, jos on jotain tiettyä peliä jota odotat Steam Saleissa, AGDQ:lla tai ESA:lla. Höpistään sitten ihmeessä lisää!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti