maanantai 15. elokuuta 2016

P*ska pelattavaa, osa 8

Hellurei ja hellät tunteet!

Maailmalla kohistaan urheilun puolesta, ja miksikäs ei. Olympiahuuma on vallannut Rio De Janeiron kadut, ja miljoonien ihmisten televisioruudut viime aikoina. Olympiahuuman kunniaksi heitetään ilmoille p*ska pelattavaa sarjan kahdeksas osa, joka tottakai liittyy tähän kyseiseen huumaan. En lähde peliä sen enempää jännittämään, sillä pelihän on Rio 2016 Olympic Games. Pelin kehittämisestä on vastannut Neowiz Games Corporation.

Rio 2016 Olympic Games tuo innokkaiden Olympialais fanien kännykkäruutuihin kuusi Olympialaisissakin nähtävää lajia. Lajeina toimii Tennis, Pingis, Jalkapallo, Koripallo, Ammunta ja Jousiammunta. Jokaisessa lajissa kilpaillaan semifinaaleista eteenpäin, aina tavoitellen sitä kaikista kirkkainta mitalia, eli kultaa. Lajit toimivat erittäin simppeleillä näppäimillä, joten ei sormi jää suuhun vaikkei ihan Boltin tasoa olisi omat Olympia suoritukset.

Pelimekaniikka on välillä todella takkuavaa, jostain ihmeen syystä pelin ensimmäinen ruutu on kielellä, jota ei puhu edes humalassa, niinpä meni sormi suuhun jo peliin kirjautuessa. Ongelma ratkesi nopeasti, ja ensimmäiset pelit pääsivät aluille. Aika äkkiä huomasin, että pelin tekoäly on yhtä hyvin tehty, kuin Olympialaisten uima-altaat, eli vikaa löytyy. Tekoäly ei suurimmaksi osaksi edes yritä, vaan tuntuu häviävän melkeinpä jo tahalteen. Kontrollit pelissä ovat onneksi edes hyvät, ja tekevät pelinautinnosta vähemmän huonon. Pelit on todella helppo oppia, ja ohjeet tulevat näppärästi näytölle aina ennen pelin alkua, joten ei pääse unohtumaan kuinka homma toimii. Samalla myös isoa plussaa siitä, että kontrollit on tehty järkeviin paikkoihin. Aluksi tuntui että sormi jää jousiammunnassa eteen, mutta onneksi pian huomasi että jousta voi liikuttaa koko ruudun mitalta. 
Omaksi lempilajikseni nousi jalkapallo, ja se taitaakin olla koko pelin ainut laji, josta voi edes nauttia. Odotin kovasti vanhan ajan Summer Olympics - tyyppistä pelikokemusta (Jonnet ei tiedä), mutta pettymys oli karvas.

Summasummarum, arvosanaksi lähtee todella raaka 3/10. On tiedetty jo useita vuosia, että Olympialaiset ovat vuonna 2016, joten eikö siihen mennessä olisi voinut tämän pelinkin hieman paremmaksi kehittää. Keskeneräisyys tuntuu todella pahasti, ja yritystä ei tässä pelissä ole. Yhden Miehen Pelimaailma ei todellakaan suosittele tätä peliä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti