keskiviikko 7. syyskuuta 2016

The Sly Trilogy

Saatavilla: Playstation 3, Ps Vita
Pelattu: Playstation 3.
Hinta: Alkaen 20€ (Hinta merkattu 22.6.2016)
Ikäraja: K7

Hejssan! Tänään on luvassa pientä höpinää vuona 2010 julkaistusta Sly Trilogystä. Sly Trilogyhän sisältää ensimmäiset kolme osaa Sly Cooper- pelisarjasta, remasteroituna hd-versioiksi.

Sly Trilogyn kehitti Sanzaru Games (muita pelejä on mm: God Of War Collection ja Sonic Boom: Shattered Crystal) Pelithän on alunperin kehittänyt Sucker Punch Productions (kehittäneet mm. inFamous-pelisarjan).

Ensimäisessä pelissä, nimeltänsä Sly Raccoon, Slyn koplan on hankittava takaisin varkaiden käsikirja, tuo käsikirjoista mahtavin, joka pitää sisällään koko Cooper suvun
mahtavimmat tekniikat. Saadakseen kirjan takaisin, on koplan päihitettävä Varasviisikko, ja heidän ilkeä johtajansa, robottipöllö Clockwerk. Peli julkaistiin alunperin Euroopassa vuonna 2003.

Sly 2: Konnakopla on suoraa jatkoa Sly Raccoonille. Kakkososassa Clockwerkin osat ovat päätyneet pahamaineisen Klaww Gangin haltuun, jonka jäsenet ovat kukin käyttäneet Clokwerkin osia omiin rikollisiin aikeisiinsa. Kakkososa sai ensi-iltansa 2004.

Sly 3: Konnien kunnia tuli markkinoille 2005. Kolmososa ei liity aiempien osien juoneen juuri ollenkaan. Konnien kunniassa, Slyn kopla on saanut kuulla Cooperien holvista, jonne hänen esi-isänsä ovat piilottaneet kaikki varastamansa aarteet. Kolmososa eroaa muutenkin aiemmista osista, sillä koplaan tulee neljä uutta jäsentä, Guru, Penelope, Dimitri ja Pandakunkku. Yhdessä he lähtevät selvittämään monenlaisia haasteita, päästäkseen holviin.

Sen verran vielä mainintaa, että Trilogiassa 2 ja 3-osa on puhuttu Suomeksi. Ykkösosa tulee Englanninkielisenä. Duppauksesta vastasi Suomalainen PVP-Voice Oy.

En ala sen enempää pelien juonista puhumaan. Tässä on kuitenkin kyseessä yli 10 vuotta vanhat pelit, joten eiköhän jokainen 90-luvun lapsi ole nämä pelannut läpi kerran jos toisenkin.

Sly Trilogy tuo hienosti esille Sly Cooperin maailman. Pelit jotka on tottunut katsomaan sillä hieman rakeisella 2000-luvun grafiikalla, heräävät nyt aivan uudella tavalla henkiin. Peliin on hienosti jätetty videopätkiä alkuperäisistä Sly Coopereista. Videot näkyvät aina ennen keikan suunnitteluosiota, kun kuvakulma siirtyy piilopaikkaan. Tämä tuo hienoja muistoja
lapsuudesta, kun Slytä hakattiin playstation 2-konsolilla koulun jälkeen. Itse henkilökohtaisesti muistan lapsuudesta vanhan Slyn mainoksen, joka oli Aku Ankoissa. Harmi että mainosta ei Googlesta löytynyt. Se oli nimittäin mainos, jonka jälkeen Sly oli pakko hommata kotiin. Sitähän sitten kinuttiin äidiltä jonkun aikaa.

Mutta muistelmat sikseen. Sly Trilogy tarjoaa yhden parhaimmista tasohyppelyistä nyt teräväpiirtona. Edelleen Sly Cooper on yksi parhaimmista tasohyppelyistä, joita on ikinä valmistettu, joten teräväpiirtoversio on oikea kunnianosoitus tälle klassikko sarjalle.

Sly Trilogyyn tuli bonuksena 4 minipeliä, joita voi Playstation Move-toiminnon kautta pelata. Minipelithän ovat tässä tapauksessa aikas hirveitä, ja haasteita ei niissä oikeastaan edes ole. Mutta ihan kiva lisä, jos ajatellaan nuorempia pelaajia.


Loppuarvosana: 9/10.
Peli tuo nostalgiaa olohuoneeseen, ja teräväpiirto on toteutettu peleissä erittäin hyvin. Missään kohtaan ei grafiikat ala suututtamaan, ja peleissä on pidetty se vanha PS2- tuntuma, joten ISO plussa siitä, että kontrollit yms. on jätetty entiselleen. Oli myös mukava nähdä miten Playstation pelit ovat muuttuneet ajan kanssa. Verraten pelattavuutta ja maailmaa ensimmäisen ja viimeisen osan välillä. Muutosta pelimaailmassa tapahtuu koko ajan, ja kahdessa vuodessa ehdittiin tehdä jo kaksi aikalailla erilaista peliä, vaikka samaa sarjaa ovatkin. Mukavasti kolmosessa tuli Spyro-vibat, sillä pelattavuus ja maailma muistutti meikää kovasti Spyron kolmannesta osasta.

 Ehdottomasti hankintaan, jos on Sly pelit aikoinaan läpi. Näin saat ne näppärästi samoissa kansissa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti